Volg ons!     Volg de Lammetjesdagen! Volg de Lammetjesdagen!
LammetjesKijken
LammetjesKijken
LammetjesKijken
LammetjesKijken
LammetjesKijken
LammetjesKijken

De Soester Knol is weer terug!

De Soester Knol is weer terug!

In december 2004 hing het al een tijdje in de lucht en er werd al menigmaal over gespeculeerd, maar nu was het dan helemaal echt zo ver: de Soester Knol, dit oer-Soesters streekproduct is terug. Na een voorbereiding van ongeveer 3 jaar is het ons gelukt deze delicatesse weer op de markt te brengen.

De jaren van onderzoek waren voor ons nodig om uit te vinden hoe het gewas werd verbouwd, maar zeker zo belangrijk; de bereiding en conservering van het product werd aan vele tests onderworpen, teneinde als eindresultaat een goed vermarktbaar product neer te zetten. Historisch onderzoek bleek nodig om te traceren 'wanneer' en 'hoe' de knollen werden geconsumeerd.

Vanzelfsprekend hebben wij gekozen voor de "Soester Engh" als basis voor het verbouwen van de Soester Knollen Dit gebeurt na het oogsten van onze rogge. Historisch - en teelttechnisch gezien bleek dit de ideale voedingsbodem voor de boterzachte knollen met de markante smaak..... Begin november 2013 zijn wij weer begonnen met de 'eerste pluk' en dat loopt door tot eind december.

De Soesterknollen zijn vers te verkrijgen bij:

* Molen De windhond Soest

* Het Lokaal Amersfoort

* Horecavers, Haarlem

Soester Knollen "een koninklijke delicatesse op historische gronden"

Uit een historisch boek: SOEST bij kaarslicht en tuitlamp van Engelbert Heupers (1978) hebben wij de volgende historische informatie gevonden over de Soester Knollen.

Nieuws

lammetjesdagen 2018
29-01-2018
  De lammetjesdagen 2018 zijn weer bekend. DEZE WORDEN GEHOUDEN OP 25 MAART, 2, 8 en 15 APRIL 2018 VAN 11.00 TOT 16.00 UUR.  Zie hieronder welke activiteiten er zijn op de ...
Lees verder

Lammetjeswandeling
23-04-2017
Vandaag is al weer de laatste lammetjesdag van 2017. Alleen deze dag is het mogelijk een lammetjeswandeling te doen. U wandelt langs de koeien die buiten in de wei genieten van het verse gras....
Lees verder

Nieuwsoverzicht

Webdesign by RETO Copyright Holec Holsteins 2018