Slide A
Slide B
Slide C
Slide D

Menu

De Soester Knol is weer terug!

In december 2004 hing het al een tijdje in de lucht en er werd al menigmaal over gespeculeerd, maar nu was het dan helemaal echt zo ver: de Soester Knol, dit oer-Soesters streekproduct is terug. Na een voorbereiding van ongeveer 3 jaar is het ons gelukt deze delicatesse weer op de markt te brengen.

Meer over Soester Knollen:

De jaren van onderzoek waren voor ons nodig om uit te vinden hoe het gewas werd verbouwd, maar zeker zo belangrijk; de bereiding en conservering van het product werd aan vele tests onderworpen, teneinde als eindresultaat een goed vermarktbaar product neer te zetten. Historisch onderzoek bleek nodig om te traceren 'wanneer' en 'hoe' de knollen werden geconsumeerd.

Vanzelfsprekend hebben wij gekozen voor de "Soester Engh" als basis voor het verbouwen van de Soester Knollen Dit gebeurt na het oogsten van onze rogge. Historisch - en teelttechnisch gezien bleek dit de ideale voedingsbodem voor de boterzachte knollen met de markante smaak... Eind oktober 2019 zijn wij weer begonnen met de 'eerste pluk' en dat loopt door tot eind december.

De Soesterknollen zijn vers te verkrijgen bij:

  • Molen De windhond Soest
  • Horecavers, Haarlem
  • Lindenhoff, Baambrugge

Soester Knollen "een koninklijke delicatesse op historische gronden".

Uit een historisch boek: SOEST bij kaarslicht en tuitlamp van Engelbert Heupers (1978) hebben wij de volgende historische informatie gevonden over de Soester Knollen.

Lammetjesdagen

Groot springkussen, rondrit met een huifkar of tractor en knuffeldieren. Genoeg te beleven!

Lees verder

Bezoek ons!

Holec Holsteins
Familie Kuijer
A.P. Hilhorstweg 5
3764 MS Soest

Contact & Route

Soester Knollen

Een koninklijke delicatesse op historische gronden!

Lees verder